18 Haziran 2012 Pazartesi

Gebelik 41. Hafta

41 haftalık gebelik Bu haftaya geç hafta denebileceği gibi annenin yanlış hesaplamasından kaynaklanan bir durum da olabilir. Literatürde 42. haftaya kadar normal doğum beklenebilir der. Ama her zaman sizin ve bebeğinizin durumunu değerlendiren doktorun kararı esastır. Yeni doğan; - Sizden salgılanan hormonların bebeğinizin dolaşımında da bulunması sebebiyle erkeklerde torbalar, kızlarda da

Gebelikte Sağlık ve Bakım

gebelikte giyim Normal koşullar altında, çocuk bekleyen bir kadın, alışkanlıklarını bütünüyle değiştirmemelidir; bununla birlikte, bazı sağlık kurallarının uygulanmasında da yarar vardır. Cinsel Bölgelerin Temizliği      Cinsel organların temizliğine özen gösterilmelidir. Sabahları ve akşamları ılık su, tuvalet sabunu ve hekimin önerdiği alkol içermeyen sıvılarla yıkanmak gerekir. Haftada

Gebelikte İlaç Kullanimi

gebelikte ilaç kullanımı Gebelikte anneyi ilgilendiren bir ciddi sorun, gebelik sırasında kullanılacak olan ilaçlardır. 60'lı yıllarda piyasaya sürülen "Talidomit" adlı ilaç, gebelikte görülen bulantılara ve öteki rahatsızlıklara karşı reçeteyle veriliyordu. Fakat, çocuklar sakat, özellikle de "fokomeli"ile, yani kol ve bacakları olağandışı şekilde küçük doğdular. Bu ilacı üreten firma suçlu

Gebelikte İkinci 3 Ay

gebelikte ikinci üç ay Gebelikte ikinci 3 aylık dönemin (14. hafta) başında dölüt, artık 15 santimetre uzunluğunda, yaklaşık 100 gram ağırlığındadır ve 100 mililitrelik bir sıvının içinde "yüzer". Kalbi, dakikada 180 defa atar. Damarlarındaki kanın her 100 cm3'ünde 3 milyon alyuvar vardır (bu, yetişkinlerin kanında yaklaşık 4 milyondur). Son (plasenta), dölüte bütün temel besin kaynaklarını (

2012 Saç Modelleri

Katlı saçlar muhteşem bir görünüme sahiptir ve genellikle her yüz şekline uygundur. Saçlarınız ince telliyse çok katlı modeller size yakışmayabilir ama katlı saçlar kalın telli saçların kabarık görüntüsü alır ve saça hacim ve güzel bir görünüm verir.Katların en önemli avantajı baş şeklini ortaya çıkarmasıdır. Ayrıca katlardan düşen tutamlar sayesinde yüzünüz daha bakımlı ve güzel görünür. Doğru katlı saç modeli seçmek yüz güzelliğinizi ortaya çıkarır ve her saç tipine uygundur.


2012 Saç Modelleri

Farklı saç şekilleri

Saç güzelliğinizin en öçnemli unsuru herhalde. Klasik saç kesimlerinden, klasik saç modellerinden sıkılmış iseniz farklı saç şekilleri deneyebilirsiniz. Zaten artık kuaförlerde postişlerde olduğu için, uzun saç kısa saç kaygısı da kalmadı. İstediğiniz gibi her tür saç şekilleri usta kuaför merkezlerinin elinden çıkabiliyor.




Farklı saç şekilleri

Son moda saç renkleri

Saç renkleri artık klasik tek ton sarı saç rengi, siyah saç rengi, kahverengi saç rengi olmaktan çıktı. Bütün renklerin bir çok tonu artık saç rengi olarak kullanılabiliyor. Sarı saç renginin bir çok tonu var, hele gölge atılmış sarı sça tonları tam anlamıyla bir harika. Kızıl saç renkleri ise aralara balyaj atılarak enfes görülüyor. Bal köpüğü renginde saç renkleri ise genelde 30 lu yaşlardaki kadınların doğru tercihi. Patlıcan moru saç rengi ise en çok tercih edilen sça boyaları arasında.


Son moda saç renkleri

Saç şekillendirme yöntemleri

Saçlarımızı şekillendirmek için, çok şükür ki bir çok güzel teknolojik ürünler çıktı. Önceden saçlarımızı bukle bukle yapabilmek için bir gece öcneden koca koca bigudiler kullanırdık. şimdilerde 20 dakika da ısınan saç maşaları var. 20 dakika ısıtıyoruz saçlarımızı saç maşasına sarıp, her tutam saçı 1 dakika kadar kısa bir süre tutup yavaşça çekip süper görünümlü kıvırcık saç, bukle saçlara sahip olabiliyoruz. Şayet düz saç seviyorsak, çok ucuza satılan oldukça kaliteli saç düzleştirici ürünler satılıyor. Saçlarınızı yıkayıp kurutuyorsunuz ve saç düzleştirici ile tutam tutam saçlarınızı alıp aşağıya çekerek tarıyorsunuz saç düzleştirici alet ile kısa sürede süper kuaförden çıkmış gibi dümdüz saçlarınız oluyor.
Saç şekillendirme yöntemleri


Saç şekillendirme yöntemleri

Saç Dökülmesi

Saç Dökülmesi, Nedenleri ve Çaresi
Saç Dökülmesi, Rogaine, Proscar, Propecia gibi ilaçların az bilinen yan etkileri ve Saç Ekim Teknikleri Hakkında Tarafsız ve Doğru Bilgi Edinmek İsteyenlerin Sayfası.

Saçlar Sonbaharda Daha Çok Dökülüyor

Sonbaharda, kimilerimizin yoğun, kimilerimizin hafif şekilde yaşadığı deri değişimi, havaların soğuması, ısıtma sistemlerinin ortam nemini azaltması, günlük yorucu ve tekdüze hayata dönüş, düzensiz beslenme, şehrin kargaşası, rüzgar gibi etkenlerle de birleşince, saç dökülmesi kaçınılmaz hale gelir.

Bu dönemde görülen saç dökülmelerinin mevsimsel olduğunu belirten Prof. Dr. Adnan Görgülü, Saçlarda görülen günde 100-150 tel dökülme normaldir. İnsanlar sonbaharda saçlarım döküldü diye üzülmesin. Bu doğal durumdur. Sonbaharda dökülen saçların yerine, kış aylarında vücut soğuğa adapte olduğu için yenileri çıkmaya başlayacaktır. Çıkan yeni saçlar da ilkbaharda canlanarak, belirgin hale gelecektir' dedi.


Kış aylarında artan saç dökülmesi olduğunda bir cildiye doktoruna gitmekte fayda olduğunu belirten Prof.Dr. Görgülü Sonbaharda saçlardaki dökülmeye kafa derisi altında içinde damar ve sinirlerin bulunduğu saç soğanı adı verilen kısmın daralması neden oluyor.
Soğukta her şey daralır. Sonbahar aylarında da havaların soğumaya başlamasıyla birlikte saç soğanı da daralır ve büzüşür. Saç soğanı eski ölçüsüne göre daha küçük olunca içindeki saçı besleyen damarlar da küçülür. Bu nedenle saç daha az beslenmiş olur. Bir süre sonra beslenme yeterli gelmeyince de saç dökülür dedi.
Dermatoloji uzmanı Dr. Erçin Özüntürk'e göre, aşırı dökülmenin önüne geçmekte doğru şampuan seçiminin önemi büyük.

Ayrıca saçlı deri mezoterapisi ve ElectroTrichoGenesis (ETG) denilen tedavi yöntemleri dökülmeyi önemli oranda durdurarak, yeni saçların oluşumuna yardımcı olur. ETG cihazı ergonomik olarak tasarlanan bir koltuk ve üzerinde elektrotlar bulunan yarı küresel bir başlıktan oluşur. Enerji, başlığın içinde oluşan düşük seviyeli elektrik alanıyla pasif olarak kafa derisine iletilir. Bu elektrik alanı, küçük doku penetrasyonuyla kafa derisini uyarmak amacıyla kullanılan düşük frekanslı ve düşük yoğunluklu minik vuruş darbeleriyle oluşturulur. Sonuçta kan akışı hızlanır, oksijen geçişleri artar ve saçlardaki dökülme durdurulur.Saç Dökülmesi

Hangi saç kesimi hangi yüz tipine gider?

Hangi yüze hangi saç modeli yapılmalı? Bunun için önce yüz şekillerini bilmeliyiz.
Yedi çeşit yüz şekli vardır.
Bir yüzü oluşturan yedi şekil aşağıdaki gibidir.

1. YUVARLAK YÜZ
Dengeli yumuşak bir yüz yapısıdır. Suratta değişiklik yapmaz. Ama yüzünüzün yuvarlaklığından şikayetçi iseniz ve bunu biraz olsun inceltmek istiyorsanız saçınızın volümünü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Böylece saçınız ön planda olup, yüzünüzün yuvarlaklığı biraz olsun azalacaktır.
Yüzünüzün hatlarına göre öne doğru kesilmiş tutamlarda yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.



2. KARE YÜZ
Kare yüz yapısı da yuvarlak yüz gibi dengelidir. Sertlik ön plandadır. Kare bir yüze saç kesimi yaparken eğer yüz şeklinizi değiştirmek istemiyorsanız size en uygun olanı yine kare bir kesimdir. Fakat yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak, dengelemek istiyorsanız saçınıza yuvarlak modeller kestirmelisiniz. Bunu yaparken saçınıza yuvarlak bir kesimli kahkül ve şakaklarınıza inen saç tutamları yaptırabilirsiniz.



3. DİKDÖRTGEN YÜZ
Suratta değişiklik yapan ama fazla değiştirmeyen bir yüz şeklidir. Eğer yüzünüzü biraz kısalmak amacı ile kesim düşünüyorsanız çene kemiğini geçmeyecek şekilde kesim yaptırabilirsiniz. Şakak kemiğini örtecek şekilde kesilen kesimler ile dengeli, uyumlu saç modellerine sahip olabilirsiniz.



4. ENİNE DİKDÖRTGEN YÜZ
Bu yüz şeklinde yüzünüzü biraz uzatmak ver şakak kemiklerinizin ön plana çıkmasını istemiyorsanız uzun saç modelleri ya da saçınızda yukarılara verilecek volümlerle saçınızın biçimini dikdörtgen şeklinde kesimler vasıtası ile yüzünüzü inceltebilir ve yüz yapınızda birazda olsun değişiklikler yapabilirsiniz.



5. TERS ÜÇGEN YÜZ
Surat yapısını tamamen değiştirebilen yüz şeklidir. Bu tip yüz şekillerinde daha modern kesimler yapmak mümkündür. Makyaj için ise en elverişli yüz biçimidir.
Kişileri çok enerji dolu gösteren bu yüz şekline eğer yüz biçimini değiştirmeden daha bir güçlülük katmak istiyorsanız, saçınızın yanlarını ve enselerini kısa kestirerek, saç tepesine volüm vererek kesilen saç modellerini tercih etmelisiniz. Ama kendinize biraz dengeli, uyumlu ve yumuşak bir yüz ifadesi vermek istiyorsanız tam tersi enselerde daha çok volümü olan ve saçın tepesine doğru volümü azaltılmış saç modellerini tercih etmelisiniz.



6. ÜÇGEN YÜZ
Saç şeklinde daha negatif olan bir yüz biçimidir. Kişileri enerjisi zayıflamış ve yorgun gösterir. Bu tip yüz şekillerinde negatif olan yüz biçimini saçınıza verilecek pozitif enerji ile dengelemelisiniz. Bunu enselerde saçı azaltarak şakak kemiğindeki bölgeden saç tepesine doğru volümü arttırarak yaptırabilirsiniz.
Küçük kare kesimler yaptırabilirsiniz.



7. BAKLAVA YÜZ
En meşhur yüz biçimidir. Bu yüz biçiminde saçınıza uzun, kısa, düz, dalgalı, kahküllü modelleri uygulayabilirsiniz. Sadece bunları uygularken kuaförünüz ile diyalog kurarak boyunuza, kilonuza ya da yüzünüzde nerenin ön planda, nereniz arka planda kalmasına karar vererek saç modelinizi bulmalısınızHangi saç kesimi hangi yüz tipine gider?

Saç boyama taktikleri

Saçınızı evde boyamadan önce profesyonellerin önerilerini okumayı unutmayın!
- Saçınıza gölge yaparak ışıltı vermek istiyorsanız, her zaman saç renginizden bir ton açık olanı ya da koyu olanı tercih etmelisiniz.
- Her zaman ürün talimatlarını iyice okuyun. Farklı markalar farklı kullanım önerlileri sunabilir. Buna dikkat etmek saç sağlığınızı için en önemesidir.
- Boyadan önce saçlarınıza besleyici bir bakım yapmayı unutmayın.


- Fırça veya tarak kullanarak saçlarınızın hangi kısımlarında hangi tonu vurgulamak istiyorsanız, krepe yolu ile o bölgeyi yoğun boyayabilirsiniz.
- Saçlarınızı renklendirirken saç klipslerinden yararlanmalısınız. Bunlar boyama esnasında saçlarınızı bölmek için yardımcı olacaktır.
- Saçlarınızın doğala yakın durması için, uç kısımlarını daha açık tonlara boyamalısınız.Gölgeler de verebilirsiniz.
- Saçlarınızın bir ton koyusuna kaçlarınızı da boyarsanız, saçlarınızı boyadığınız renk ile ters düşmeyecektir.

- Saçınızın tümünü boyamayıp sadece tutam tutam boyadıysanız, eczanelerden pamuk rulolar alabilir ve aralarına yerleştirebilirsiniz.
- Saçınızı boyadığınız kısmın tamamının ıslak olması, renk için yeterli bir miktardır. Daha fazlasına gerek yoktur. Alnınızda oluşan boya lekeleri için saç kremi ya da yüz nemlendiricisi ile temizlemeyi deneyebilirsiniz.
- İşleminizi bitirdiğinize, streç kağıt ya da folya ile sarın. Cırtlak renklerin çıkmaması için saç tonunuzun çok uzağında saç renklerinizi evinizde denemeyin.Saç boyama taktikleri

Kadınlarda saç dökülme nedenleri nelerdir?

Erkek ve kadınlarda görülen saç dökülme şekilleri arasında benzerlikler olduğu kadar,hormonal ve genetik yönlerden etkili dökülme şekilleride bulunmaktadır.Yoğun ve stresli bir ortamda bulunan insanlarda dökülme daha hızlı ve fazla görülmektedir.
Kadınlarda genetik tipte dökülmeler genellikle daha fazla rastlanan durumlardan birisidir.Dökülme saç telleri üzerinde aşırı düzeyde incelme ile başlamaktadır.Bu incelme sonrası az rastlanır bir durum olsa da tüm saçın kaybınada yol açabilmektedir.Bu dökülme şekli genellikle erkek tipi saç dökülmesi olarak adlandırılmaktadır ancak erkeklerde görünen şekilde, tepe ve şakaklardan açılma olmamaktadır.

Saç dökülmeleri genellikle genetik anlamda etkin görülen kişilerde testosteron, androstenedion, gibi hormonların etkisiyle meydana gelmektedir.Bu hormonlar erkek hormonu olmalarına rağmen az düzeylerde de olsa kadınlarda da görülmektedir.Dökülme sonrası kişilerde oluşabilecek psikolojik etkilerde göz ardı edilmemelidir.Bu sebeple tedavi sırasında tamamen tıbbi yöntemler kullanılması gerekmektedir.Kadınlarda saç dökülme nedenleri nelerdir?

Saç dökülmesi nasıl önlenebilir?

Saç dökülmesi gerçektende birçok insanı ruhsal ve bedensel olarak çökertebilen bir hastalıktır. Bu yüzdende bu hastalığa yakalanmamak için çok dikkat edilmelidir. Aslında bu hastalığı önlemek çok basit birkaç işlem ile yapılabilmektedir. Fakat bu işlemlerde bayanlar tarafından çok zorlanılsa da devamlı yapılan fakat erkeklerin çok fazla önemsemediği bir durum olan günlük saç bakımıdır. Bayanlarda saç bakımının kesinlikle aksatılmaması ve düzenli yapılması gerekmektedir. Saç bakım kremlerinin kaliteli ürünler olmasına da dikkat etmeleri gerekmektedir.
Erkeklerde ise saç jolesi çok fazla kullanılmamalı ve saçlar günlük olarak şampuan ile yıkanmalıdır. Böylelikle saç dökülmesini rahatlıkla engelleyebilirler ve ileride karşılarına çıkabilecek büyük maddi durumlardan ve sıkıntılarından da sıyrılabilirler.Saç dökülmesi nasıl önlenebilir?

Saç fiberi ile saç dökülmesine çözüm

Erkekler saç dökülmesi sorunuyla daha çok karşılaşıyorlar. Zor tedavi şartları, çözümsüz vakalar derken depresyonda ardından gelebiliyor. Çünkü erkekler, kadınların saçları dökülen erkekleri daha az beğendiklerini düşünüyorlar.
Bilim ise insanı şaşırtmaya ve dertlere deva olmaya devam ediyor. Çok kısa biz zamanda daha gür saçlara kavuşmak artık o kadar zor değil.
Saç ekimi, şampuanlar, serum tedavisinden sonra bu kez dudak uçuklatacak cinsten bir çözüm konuşuluyor; saç fiberleri .Lazer teknolojisiyle mikronize boyutlara indirilmiş toz keratinler yani saç fiberleri; kellik gelişen bölgeye serpildiğinde saçtan ayırt edilemeyen, son derece doğal bir görünüm oluşturuyor.Saç fiberleri, keratinden oluştukları için saçı da besliyorlar. Statik elektrik ile saçlarla bir bütün oluşturuyorlar. Tüm saç renklerine de uum sağlıyorlar. Rüzgar, yağmur gibi gibi etkenlerden de özel sabitleyici ile korunabiliyorlar.
Sanırım bu çözüm diğer formüllere göre çok daha basit ve ekonomik.Saç fiberi ile saç dökülmesine çözüm

Mezoterapi sayesinde saçlarınızı geri kazanın

Saç dökülmesi problemi erkeklerde daha sık görülmekle beraber, hem erkek hem de kadınları etkileyen bir durumdur. Bu durum birçok faktörle ilgilidir. Başta genetik yatkınlıklar olmakla birlikte hormonal, aşırı androjen miktarı (erkek tipi saç dökülmesi), gebelik, emzirme, menopoz dönemi, tiroit hastalıkları, şeker hastalığı, saçlı deri kan akımının zayıf olması, beslenme bozuklukları, aşırı kilo alımı ve ani kilo kaybı, uygun olmayan diyetler, vitamin-mineral eksiklikleri, bazı ilaçlar, kronik hastalıklar (kan hastalıkları, maligniteler, enfeksiyon hastalıkları vs.), saça uygulanan mekanik ve kimyasal işlemler ve psikolojik stres sayılabilir. Ayrıca saç kıran, mantar hastalıkları gibi saçlı derinin primer hastalıkları da saç kaybına neden olabilir.
Saç dökülmesinin tedavisi, öncelikle doğru tanıyı gerektirir. Bu yüzden saç dökülmesi ve seyrelmesi şikayeti olan herkes öncelikle bir dermatoloji uzmanı tarafından değerlendirilmelidir. Saç dökülmesi ve saç kalitesindeki değişimin tedavisine yönelik yaklaşımda, öncelikle nedene yönelik eksikliklerin giderilmesi ve aşırı hormonal aktivitenin engellenmesine yönelik çeşitli tedavi modelleri arasında saç mezoterapisi parlayan bir yıldız olarak yerini almıştır.Mezoterapi, etkinliği bütün dünyada kanıtlanmış geleneksel bir tıp yöntemidir. Birçok ülkede uygulanıyor olması, her gün binlerce doktorun hastalarına uygulaması, yararlı bir yöntem olduğunun en güçlü kanıtıdır.Dökülmeyi DurdururMezoterapi, potansiyel olarak saç ekimine alternatiftir ve saç ekimine olan gerekliliği ortadan kaldırabilir. Saç mezoterapisi, saç dökülmesini durdurmak, var olan saçın kalitesini artırmak ve yeni saç çıkışlarını aktif hale getirmek için belli periyotlarla saçlı deriye uygulanan bir tedavi şeklidir.Saç mezoterapisi ile saç gelişimi için önemli vitaminler, aminoasit ve minerallerle hazırlanan özel kokteyller direkt olarak kıl köklerine iletilmekte, damar düzenleyici ajanların etkisiyle kılların daha iyi beslenmesi ve gelişmesi sağlanmakta ve androjenleri nötralize edici ajanlarla kılların minyatürizasyonu engellenebilmektedir.Yan Etkisiz YöntemBu yöntemin diğer klasik ilaç tedavilerine göre üstünlüğü, yan etki riski olmaksızın ağızdan ilaç takviyesine gerek kalmadan, sorunlu bölgenin direkt tedavisi ile etkili sonuçlar alınmasıdır.Uzmanına YaptırınSaç mezoterapisinin hem erkeklerde hem de kadınlarda yeniden saç gelişimi üzerinde olumlu etkileri gösterilmiştir. Genellikle daha ilk seanslarda saç dökülmesi durmakta ve yeni saç çıkımı sağlanabilmektedir. Ancak saçların kalıcılığı açısından devamlılık gereklidir. Başlangıçta sık seanslar gerekebilmekle beraber, idame tedavilerde uygulama aralığı uzamaktadır.Saç mezoterapisi, uzman ellerde deri dezenfeksiyonuna dikkat edildiği ve uygun formülasyonlar kullanıldığı takdirde oldukça güvenli ve etkili bir yöntemdir.Mezoterapi sayesinde saçlarınızı geri kazanın

Saç dökülmesi hangi hastalıkları işaret ediyor?

Saç dökülmesi yaşayanlar dikkat! Zira strestendir deyip önemsemediğiniz saç dökülmesi sorununuz aslında çok başka hastalıklara gebe olduğunuza işaret olabilir.Artmış saç dökülmesinin birçok nedeni var. Bu nedenler şöyle sıralanıyor:
Kansızlık veya kansızlık olmaksızın demir depolarının azalması
Çinko eksikliği
Tiroit hastalıkları ve diğer endokrin bozukluklar
Geçirilmiş ameliyat veya kaza gibi travmalar
Geçirilmiş ateşli hastalıklar
Psikolojik travma (yakın kaybı gibi depresyona neden olabilecek durumlar)
Vücut için gerekli olan aminoasitler ve eser elementlerden fakir beslenme veya aşırı multivitamin kullanımı.
Ayrıca  ender olarak  bazı bulaşıcı hastalıklar, deri hastalıkları, genetik hastalıklar ve tümörler de saç dökülmesine neden olabiliyor.Saç dökülmesi hangi hastalıkları işaret ediyor?

Güzel saçlar için bitkisel tavsiyeler

Dünyada gelişen ve değişen yaşam koşulları ile birlikte ortaya çıkan saç hastalıkları ve kellik için bitkisel tedaviler her geçen gün çok daha değerli hale geliyor.
İşte ilaç gibi bitkiler: Saw PalmettoKuzey Amerika da yetişir. Saç dökülmesi önlemek için kullanılır. Besleyici yağ özleri içeriri.
Boarage YağıOmega 6 yağı içerir. Erkek tipi kellikte yayın şekilde önerilir.  Saç dökülmesinin önüne hızla geçer. Birçok bitkisel beslenme planına göre önerilen günlük dozu 100-500 mg dır.
Isırgan otuIsırgan otu öncelikle saç büyümesini teşvik edici özelliktedir. Saç rengini parlaklaştırmada ve daha açık tonlamalar için de kullanılabilir. Daha çok erkeklerin saç dökülme problemlerine yarar sağlar.
Yeşil Çay ÖzüTüm şampuanların içeriğinde neredeyse yeşil çay özü bulunur. Siyah çaya göre yeşil çay yaprakları daha kalitelidir. Ve kateşin oranı yüksektir. Buda saçların daha gür ve sağlıklı olmalarına yardımcı olur.Proanthocyanidins ve Üzüm ÇekirdeğiDoğrudan epitelyum hücrelere etki ederek onların büyümelerini teşvik eder. Günlük 100 ile 200 mg arasında alınabilir.
Hem saç hem cilt için elmaElmanın cilt için yararları zaten bilinmekte. Ayrıca elma erkek tipi kelliğe de çok iyi gelmektedir. Bir çok insanın çok daha hızlı saçları büyür, ciltleri daha parlak ve pürüzsüzdür. Bunların tek sorumlusu elmadır. Ayrıca hiçbir yan etkisi de yoktur. İnce saçlara, saç dökülmesine, erkek tipi kelliğe kadar bir çok rahatsızlığa devadır.Güzel saçlar için bitkisel tavsiyeler

Sürekli devam eden saç dökülmelerine karşı dikkatli olun

Mevsimsel değişikliler, güneş, kimyasallar, genetik özellikler, stres.  İşte bunlar saç dökülmesine neden olarak sayılabilecek bir kaç başlık Fakat her saç dökülmesi sadece dış etkenlerden olmayabiliyor. Kadınların ve erkeklerin günümüz koşullarında sıkça karşılaştıkları ve çözüm için her geçen gün farklı alternatifler aradıkları saç dökülmesi problemi, altında farklı hastalıklar barındırıyor olabilir!


 
Sağlıklı ve güçlü saçlar dış görünümün en önemli parçalarından biridir. Saçın %90ı keratin isimli bir maddeden oluşur. Saçlı deride bulunan ortalama 100.000 kıl kökü ise saç üretiminden sorumludur.
Kadınların yaklaşık % 40ının yaşamları boyunca en az bir kez saç dökülmesi ile karşıtlığını belirten, Hisar Intercontinental Hospital Dermatoloji Bölümü Uzm Dr. Burçak Bozdemir Aral; kıl köküne yeterli besinlerin ulaşamaması sonucu saçın beslenemeyerek, incelip kırılgan hale geldiğini ve böylelikle saçın dökülmeye başladığını belirtiyor. Aral, dışarıdan uygulanan kozmetiklerin saçın temizlenmesini, kolay taranmasını ve görüntüsünü etkilediğini, saçın beslenme ve büyümesinin yalnızca kökü yoluyla olduğunu vurguluyor.
 
Saçın yapısını etkileyen hasarlar genellikle dış etkiler sonucu oluşur. Nedenleri arasında; tarama, aşırı fırçalama, sıkı toka ve bandajlar gibi mekanik etkiler, boya, perma, renk açıcı gibi kimyasal etkiler, saç kurutucu, güneş, uv ışınlarına fazla maruz kalma gibi fiziksel etkiler bulunmaktadır. Bu etkiler saçın mat ve kaba görünmesine neden olur. Saç elastik yapısını kaybederek daha kırılgan hale geldiğinden taramak ve şekil vermek zorlaşır, sık sık kırılır.
Yaz mevsimi uv ışınlarına ve güneşe normalden daha uzun süre maruz kalma, deniz ve havuz suyuna sık temas etme gibi nedenlerle saçların kuruduğu ve yapısının bozulduğu bir dönem olarak karşımıza çıkar. Saç kuruluğunu azaltan bakım ürünleri kullanmak ve saçı yıpratan bu etkilerden uzaklaşmak hasarı azaltmakta önemli role sahiptir.
 
Saçında vitamine ihtiyacı var!
Hisar Intercontinental Hospital Dermatoloji Bölümü Uzm Dr. Burçak Bozdemir Aral, saçın yapısını sağlamlaştırmak ve dökülmeleri azaltmak için saçın ihtiyaç duyduğu vitaminleri içeren ilaçların kullanılabileceğine değiniyor. Bu vitaminleri uygun olan miktarda besinlerle almak zor olduğundan ve dışarıdan uygulanan kozmetikler saçın beslenmesini etkilemediğinden, ağızdan kullanılan bu ilaçlarla saçın ihtiyaç duyduğu destek sağlanmış olur. Ayrıca, saçın ihtiyacı olan vitaminlerin saçlı deri içine çok ince iğnelerle enjekte edilmesi ise saç mezoterapisi olarak adlandırılan bir tedavi yöntemidir. Haftada bir veya iki seans uygulanan bu yöntemle 6 ila 10 seans sonrasında başarılı sonuçlar alınabiliyor.
 
Sağlıklı saçlar için alınabilecek önlemler arasında saçlı deri tipine uygun ürünler kullanmak, yıpratıcı etkilerden uzak durmak ve sağlıklı beslenmek gelmektedir. Bunlara rağmen saç dökülmesi ve saçlarda problemler yaşanıyorsa mutlaka bir dermatoloğun kontrolünde altta yatan nedenler araştırılmalı, sebep olabilecek hastalıklara yönelik tetkikler yapılmalıdır. Eğer herhangi bir hastalık ya da eksiklik tespit edilirse mutlaka uygun şekilde tedavi edilmesi gerekir.Sürekli devam eden saç dökülmelerine karşı dikkatli olun

Saç problemlerini yok etmek

Saçınızla ilgili sorunlarla başa çıkmak çok mu zor geliyor? İşte en yaygın saç sorunları ve uzman tavsiyeleri KepekKepek (pul pul dökülmüş ölü deri) bir kişinin saçında ve giysisi üzerinde fark edilebilir. Son zamanlarda bazı çalışmalar kepeğin bir tür mantar çeşidi olduğunu gösteriyor. Kepek bulaşıcı veya tehlikeli değildir. Salisilik asit , çinko, katran veya selenyum sülfit içeren şampuanlar pul pul dökülmeyi yani kepeği azaltabilir. Şampuanlama esnasında saç derinize en az 5 dakika çizmeden masaj yaptıktan sonra yıkayın ve durulayın.Hala saçınızdaki kepek gitmemişse bir doktora görünün.
 Kırılan saçlar

Kırılan saçların büyük olasılıkla sorumlusu yanlış uygulanmış kimyasal işlemlerdir. Isı, ve yanlış saç tedavileri de buna dahildir. Fırçalama ya da çok ince dişli taraklarda kırılmaya uygun zemin sağlarlar.ayrıca kadınların çok sevdiği uzun saçlar ve örgüler de kırılma sebeplerinden olabilir.Bazı durumlarda saç kırılması bazı hastalıkların bir sonucu olabilir. Örneğin, hipertirodi ve yeme bozukluğu olan kişilerde saç kırılması sık gözlenir. Bu nedenle öncelikle kronik bir rahatsızlığınızın olup olmadığından emin olun. Saç Dökülmesi ( Alopesi )
Herkesin saçı dökülür. Eski saçların yerine yenisi gelir. Bu gayet doğal bir döngüdür. Günde yaklaşık 100 tel saç dökülmesi normal kabul edilir. Saç dökülmesi ile birlikte saçta bir oranda incelme de olur. Eğer düşen saçın yerine yenisi gelmezse o zaman kişi kel kalma riskiyle karşı karşıya kalabilir.  Saç dökülmesi, nedenine bağlı olarak geçici ya da kalıcı olabilir. Uzun süre devam eden dökülmelerde doktora başvurun. Böylelikle saçınızın ihtiyacı olan tedaviyi alabilirsiniz.Sağlıklı saçlar için vücudumuzun geri kalanı içinde gerekli olan egzersiz, düzenli beslenme ve güneşten korunmak şart.Saç problemlerini yok etmek

Ünlülerin saç modelleri

Doğru saç modeli ve saç kesimi, bir kadının görünümünü tamamen değiştireceğini yazılarımızda sürekli söylüyoruz. Aradaki değişimi görmek adına sizlere ünlülerin eski ve yeni saç modellerinden oluşan bir galeri hazırlamak istedik.

Yazımıda geçen ünlüler, saç kesimini değiştirip, yepyeni bir imaja sahip olduktan sonra dünyada çok konuşulmaya başlayan kişilerdir. Doğru saç kesimi ve doğru makyaj ile nasıl bir değişime uğradıklarını kendiniz de görün.







Harry Potter çekimlerinin ardından saçlarını kestiren genç oyuncu Watson yeni saç modeliyle hemen Burberry ve Lancome la anlaştı.








2007'de yaşadığı ayrılıktan sonra kahkül kestiren oyuncu hemen ardından bir başrol, bir de Avon sözleşmesi kaptı.








Hollywood un şirin kızı A modeli bit küt ve kahkül kestirdikten sonra A kalite bir eş buldu, Tom Cruise la evlendi.








Sıradan bir pop şarkıcısıyken Umbrella adlı şarkısına çektiği klipte ikonik hale gelen saç modeliyle dünya listelerini sarsan bir yıldıza dönüştü.








İngiltere de sarsılan müzik kariyerinin ardından Victoria Beckham bu saç modeliyle dünya çapında bir stil ikonuna dönüştü ve kendi markasını yarattı.








1996 yapımı G.I. Jane adlı film için saçlarını kazıtan Demi Moore bu imajıyla çok ses getirdi.








Kendisi bu saç modeline hayatımda gördüğüm en iğrenç saç kesimi dese de bu saç modeliyle oynadığı Amerika nın hala en sevilen dizilerinden olan Friends , Aniston için gerçek bir dönüm noktası oldu.








Meg Ryan bu saç modeliyle 90'lı yılların en iyi filmlerinden City of Angels ve You ve Got Mail a imza attı.








Fawcettın bu saç modeliyle ilk kez 1976'da verdiği bu poz tüm dünyada 12 milyonun üzerinde bir satış başarısı yakaladı.








Onu tüm dünya Twiggy adıyla tanıyor. Saçlarını kestirdikten sonra ünlü model tüm dünyada bir stil ikonununa dönüştü. Hala tarzı moda akımlarını etkiliyor.Ünlülerin saç modelleri

Hamilelikte saç boyama

Hamilelik döneminde, kadınların saçlarında farklılıklar gözlenir. Çoğu anne adayının saçları hormonal değişiklikler ve tüketilen besinler nedeniyle daha yumuşak ve canlı hale dönüşür.Bazı hamilelerin ise gebelikle birlikte saçları cansızlaşır ve donuklaşır.
Hamilelikte sıvı tüketimini artırmak, özellikle de kalsiyum açısından zengin olan süt ürünleri; yoğurt, peynir, dondurma ve sütten yapılan tatlıları, portakal suyu ve rokayı bol bol tüketmek gerekir. Anne adayı iyi beslenmezse hem bebekte hem de kendisinde demir eksikliği görülür, bu da anne adayında saçların dökülmesi şeklinde kendini gösterir.

Hamileliğiniz ilerledikçe saçlarınızın kırılganlığı da artar. Böyle bir durumda, saçlarınızı kısa kestirerek dolgunluğunu koruyabilirsiniz. Bazı şampuanlarla ya da saç masajıyla da saçlarınıza canlı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Ayrıca hamileliğiniz sona erdikten sonra sonra saçlarınız normal dengesine kavuşacaktır.
Bir tüyo daha Hamilelik döneminde yeni ruh halinize uyan ve pratik bir saç modeli yapmanız, sizin zindeliğinizi arttıracak ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
Uzmanlar hamileliğin ilk 3 ayında perma yaptırmaktan veya saç boyatmaktan kaçınmamız gerektiğini söyler. Daha sonraki aylarda da kurşun, nikel ve bakır içeren saç boyalarını kullanmamamızı belirtirler. Kimyasal boyalar yerine bitkisel içerikli boyaların kullanılması ve bol soğuk su ile durulanması gerekir.
Sıklıkla kullanılan kalıcı saç boyaları p-phenylenediamine, p-phenylenediamine sulfate, 2,3-naphtalenediol, resorcinol ve m-aminophenol gibi çeşitli kimyasallar içerirler. Yarı kalıcı boyalar ise 2 nitro p-phenylenediamine, aromatik aminler, aminophenol içerirler. Kalıcı ve yarı kalıcı boyaları ana maddeleri olan p-phenylenediamine, aminophenol, resorcinol ile yapılan hayvan deneylerinde bu maddelerin fetus üzerindeki olumsuz etkileri incelenmiştir. Gebe deney hayvanlarına saç boyama esnasında maruz kalınan miktarın 100 misli verilerek yapılan deneyde bu hayvanların fetuslarında herhangi olumsuz etki görülmemiştir. Ama bu maddelerle insanlar üzerinde yapılan deney yoktur. Tamamıyla güvenilir olduğunu söyleyebilmek için, daha fazla araştırmaya gerek olduğundan kullanılması önerilmemektedir.
Perma için kullanılan solüsyonlar amonyum thioglycolote, amonyum calcium thioglycolate ve olan hidrojen peroksit içerirler. Bu maddelerle çalışma yapılmadığı için fetus üzerindeki etkileri bilinmemektedir. Ama perma için kullanılan bu kimyasal maddeler saçlı deriden emilip, kan dolaşımına karıştığı için anne adayları için tavsiye edilmemektedirler.
Kına gibi bitkisel boyalar ile ilgili çalışma yapılmamış olmasına rağmen fetus üzerinde olumsuz etki yapması olasılığı yoktur.
Şampuanlar anionik, kationik ve nonionik yüzey aktif maddelerdir. Bu maddelerin insanda ve fetus üzerinde olumsuz etkisini inceleyen çalışma yoktur. Fakat fetus üzerine olumsuz etkilerinin olması ihtimal dışıdır.
Saç spreylerinin büyük çoğunluğu methylen chloride içerirler. Bu maddelerin de fetus üzerinde olumsuz etkileri yoktur.Hamilelikte saç boyama

Kırılan Saçlar İçin Saç Bakım Maskesi

Saç kırılmalarını engelelyecek bir maske tarifi sunuyoruz siz. Bu maske sayesinde artık saç kırıklarınız için sıkılmayacaksınız. Çünkü saç kırıklarınız tarihe karışacak.
Saç Bakım Maskesi Tarifi
Hindistan cevizi yağı saçları nemlendirir. Limon suyu saç derisini derinlemesine temizler ve yağ oranını dengeler.


Malzemeler
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 adet misket limonu suyu
Hazırlanışı ve Uygulaması
Hindistan cevizi yağı ve limon suyunu karıştırın.
Karışımı saç derisine masaj yaparak uygulayın.
Saçınıza bone takın.
15 dakika bekleyin.
Ilık su ve saç türünüze uygun şampuanla yıkayın.
Önemli Bilgi: Haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.Kırılan Saçlar İçin Saç Bakım Maskesi

Saç dökülmesine şampuan

Kendi kişisel şampuanlarınızı hazırlamanız için iki değişik yaklaşım vardır. Biri satın aldığınız saf bir şampuana veya sıvı sabun veya sıvı gliserin sabununa besleyicibileşenler ilave etmektir.
Diğer yöntem tamamı ile kendinize özel bir şampuan hazırlamanızdır.
Neye karar verirseniz verin, saçlı deri ve saç tipinize uygun bitki ve esans yağlarını seçin.
Sabun Tanımları
Kastil sabunu zeytin yağından hazırlanan hafif bir sabundur. Gliserin sabunu bitkisel terkip veya esans yağlarınızı ilave edebileceğiniz etkili bir nemlendirici bazdır.

Sabun Otu Şampuanı
Bu her türlü saçlı deri ve saç tipleri için mükemmel bir çok amaçlı şampuandır. Olağan üstü köpüğe sahip değildir, ama çok iyi temizler ve hiçbir kimyasal madde içermez.
Pek çok yerli Amerikan kabilesi saçlarını yıkamak için sabun otu kökü kullanılmışlardır.
Eğer istenirse, birkaç çorba kaşığı gözde şifalı bitkileriniz ile birlikte sabun otunu da haşlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 30 gr. sabun otu
- 350 ml saf su
- 1 çay kaşığı tercih ettiğiniz baz yağı
- 15-60 damla tercih ettiğiniz esans yağı, sorunun gerektirdiği gibi
Ürün Miktarı: 300-350 ml.
Hazırlama:
1-) Sabun otunun havan ve havan kolu yardımı ile ezin (veya bir tahta kaşığın geniş yüzü ve büyük bir bıçak ile).
2-) Ezilmiş kökü paslanmaz çelik bir tenceredeki suyun içine koyun. Kaynayınca ateşi kısın ve yaklaşık 10 dakika ağır ateşte kaynatın.
Ateşten indirin, soğutun sonra tepesinde ince boşaltma burunu olan hava almayan bir şişenin içine süzün.
3-) Baz ve esans yağlarını kabın içine ilave edin. Her kullanımdan önce iyice çalkalayın. Bu şampuan eğer buzdolabında tutulursa bir haftaya kadar dayanır.
Kullanım: Şampuanlanın, ardından bir bitkisel sirke durulaması yapın.
Yağlı saç deri: Eğer saçlı deriniz çok yağlı olma eğiliminde ise, baz yağını bu şampuandan çıkartabilirsiniz.Saç dökülmesine şampuan