18 Haziran 2012 Pazartesi

Saç boyama taktikleri

Saçınızı evde boyamadan önce profesyonellerin önerilerini okumayı unutmayın!
- Saçınıza gölge yaparak ışıltı vermek istiyorsanız, her zaman saç renginizden bir ton açık olanı ya da koyu olanı tercih etmelisiniz.
- Her zaman ürün talimatlarını iyice okuyun. Farklı markalar farklı kullanım önerlileri sunabilir. Buna dikkat etmek saç sağlığınızı için en önemesidir.
- Boyadan önce saçlarınıza besleyici bir bakım yapmayı unutmayın.


- Fırça veya tarak kullanarak saçlarınızın hangi kısımlarında hangi tonu vurgulamak istiyorsanız, krepe yolu ile o bölgeyi yoğun boyayabilirsiniz.
- Saçlarınızı renklendirirken saç klipslerinden yararlanmalısınız. Bunlar boyama esnasında saçlarınızı bölmek için yardımcı olacaktır.
- Saçlarınızın doğala yakın durması için, uç kısımlarını daha açık tonlara boyamalısınız.Gölgeler de verebilirsiniz.
- Saçlarınızın bir ton koyusuna kaçlarınızı da boyarsanız, saçlarınızı boyadığınız renk ile ters düşmeyecektir.

- Saçınızın tümünü boyamayıp sadece tutam tutam boyadıysanız, eczanelerden pamuk rulolar alabilir ve aralarına yerleştirebilirsiniz.
- Saçınızı boyadığınız kısmın tamamının ıslak olması, renk için yeterli bir miktardır. Daha fazlasına gerek yoktur. Alnınızda oluşan boya lekeleri için saç kremi ya da yüz nemlendiricisi ile temizlemeyi deneyebilirsiniz.
- İşleminizi bitirdiğinize, streç kağıt ya da folya ile sarın. Cırtlak renklerin çıkmaması için saç tonunuzun çok uzağında saç renklerinizi evinizde denemeyin.Saç boyama taktikleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder