18 Haziran 2012 Pazartesi

Saç problemlerini yok etmek

Saçınızla ilgili sorunlarla başa çıkmak çok mu zor geliyor? İşte en yaygın saç sorunları ve uzman tavsiyeleri KepekKepek (pul pul dökülmüş ölü deri) bir kişinin saçında ve giysisi üzerinde fark edilebilir. Son zamanlarda bazı çalışmalar kepeğin bir tür mantar çeşidi olduğunu gösteriyor. Kepek bulaşıcı veya tehlikeli değildir. Salisilik asit , çinko, katran veya selenyum sülfit içeren şampuanlar pul pul dökülmeyi yani kepeği azaltabilir. Şampuanlama esnasında saç derinize en az 5 dakika çizmeden masaj yaptıktan sonra yıkayın ve durulayın.Hala saçınızdaki kepek gitmemişse bir doktora görünün.
 Kırılan saçlar

Kırılan saçların büyük olasılıkla sorumlusu yanlış uygulanmış kimyasal işlemlerdir. Isı, ve yanlış saç tedavileri de buna dahildir. Fırçalama ya da çok ince dişli taraklarda kırılmaya uygun zemin sağlarlar.ayrıca kadınların çok sevdiği uzun saçlar ve örgüler de kırılma sebeplerinden olabilir.Bazı durumlarda saç kırılması bazı hastalıkların bir sonucu olabilir. Örneğin, hipertirodi ve yeme bozukluğu olan kişilerde saç kırılması sık gözlenir. Bu nedenle öncelikle kronik bir rahatsızlığınızın olup olmadığından emin olun. Saç Dökülmesi ( Alopesi )
Herkesin saçı dökülür. Eski saçların yerine yenisi gelir. Bu gayet doğal bir döngüdür. Günde yaklaşık 100 tel saç dökülmesi normal kabul edilir. Saç dökülmesi ile birlikte saçta bir oranda incelme de olur. Eğer düşen saçın yerine yenisi gelmezse o zaman kişi kel kalma riskiyle karşı karşıya kalabilir.  Saç dökülmesi, nedenine bağlı olarak geçici ya da kalıcı olabilir. Uzun süre devam eden dökülmelerde doktora başvurun. Böylelikle saçınızın ihtiyacı olan tedaviyi alabilirsiniz.Sağlıklı saçlar için vücudumuzun geri kalanı içinde gerekli olan egzersiz, düzenli beslenme ve güneşten korunmak şart.Saç problemlerini yok etmek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder