18 Haziran 2012 Pazartesi

Güzel saçlar için bitkisel tavsiyeler

Dünyada gelişen ve değişen yaşam koşulları ile birlikte ortaya çıkan saç hastalıkları ve kellik için bitkisel tedaviler her geçen gün çok daha değerli hale geliyor.
İşte ilaç gibi bitkiler: Saw PalmettoKuzey Amerika da yetişir. Saç dökülmesi önlemek için kullanılır. Besleyici yağ özleri içeriri.
Boarage YağıOmega 6 yağı içerir. Erkek tipi kellikte yayın şekilde önerilir.  Saç dökülmesinin önüne hızla geçer. Birçok bitkisel beslenme planına göre önerilen günlük dozu 100-500 mg dır.
Isırgan otuIsırgan otu öncelikle saç büyümesini teşvik edici özelliktedir. Saç rengini parlaklaştırmada ve daha açık tonlamalar için de kullanılabilir. Daha çok erkeklerin saç dökülme problemlerine yarar sağlar.
Yeşil Çay ÖzüTüm şampuanların içeriğinde neredeyse yeşil çay özü bulunur. Siyah çaya göre yeşil çay yaprakları daha kalitelidir. Ve kateşin oranı yüksektir. Buda saçların daha gür ve sağlıklı olmalarına yardımcı olur.Proanthocyanidins ve Üzüm ÇekirdeğiDoğrudan epitelyum hücrelere etki ederek onların büyümelerini teşvik eder. Günlük 100 ile 200 mg arasında alınabilir.
Hem saç hem cilt için elmaElmanın cilt için yararları zaten bilinmekte. Ayrıca elma erkek tipi kelliğe de çok iyi gelmektedir. Bir çok insanın çok daha hızlı saçları büyür, ciltleri daha parlak ve pürüzsüzdür. Bunların tek sorumlusu elmadır. Ayrıca hiçbir yan etkisi de yoktur. İnce saçlara, saç dökülmesine, erkek tipi kelliğe kadar bir çok rahatsızlığa devadır.Güzel saçlar için bitkisel tavsiyeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder