18 Haziran 2012 Pazartesi

Saç Dökülmesi

Saç Dökülmesi, Nedenleri ve Çaresi
Saç Dökülmesi, Rogaine, Proscar, Propecia gibi ilaçların az bilinen yan etkileri ve Saç Ekim Teknikleri Hakkında Tarafsız ve Doğru Bilgi Edinmek İsteyenlerin Sayfası.

Saçlar Sonbaharda Daha Çok Dökülüyor

Sonbaharda, kimilerimizin yoğun, kimilerimizin hafif şekilde yaşadığı deri değişimi, havaların soğuması, ısıtma sistemlerinin ortam nemini azaltması, günlük yorucu ve tekdüze hayata dönüş, düzensiz beslenme, şehrin kargaşası, rüzgar gibi etkenlerle de birleşince, saç dökülmesi kaçınılmaz hale gelir.

Bu dönemde görülen saç dökülmelerinin mevsimsel olduğunu belirten Prof. Dr. Adnan Görgülü, Saçlarda görülen günde 100-150 tel dökülme normaldir. İnsanlar sonbaharda saçlarım döküldü diye üzülmesin. Bu doğal durumdur. Sonbaharda dökülen saçların yerine, kış aylarında vücut soğuğa adapte olduğu için yenileri çıkmaya başlayacaktır. Çıkan yeni saçlar da ilkbaharda canlanarak, belirgin hale gelecektir' dedi.


Kış aylarında artan saç dökülmesi olduğunda bir cildiye doktoruna gitmekte fayda olduğunu belirten Prof.Dr. Görgülü Sonbaharda saçlardaki dökülmeye kafa derisi altında içinde damar ve sinirlerin bulunduğu saç soğanı adı verilen kısmın daralması neden oluyor.
Soğukta her şey daralır. Sonbahar aylarında da havaların soğumaya başlamasıyla birlikte saç soğanı da daralır ve büzüşür. Saç soğanı eski ölçüsüne göre daha küçük olunca içindeki saçı besleyen damarlar da küçülür. Bu nedenle saç daha az beslenmiş olur. Bir süre sonra beslenme yeterli gelmeyince de saç dökülür dedi.
Dermatoloji uzmanı Dr. Erçin Özüntürk'e göre, aşırı dökülmenin önüne geçmekte doğru şampuan seçiminin önemi büyük.

Ayrıca saçlı deri mezoterapisi ve ElectroTrichoGenesis (ETG) denilen tedavi yöntemleri dökülmeyi önemli oranda durdurarak, yeni saçların oluşumuna yardımcı olur. ETG cihazı ergonomik olarak tasarlanan bir koltuk ve üzerinde elektrotlar bulunan yarı küresel bir başlıktan oluşur. Enerji, başlığın içinde oluşan düşük seviyeli elektrik alanıyla pasif olarak kafa derisine iletilir. Bu elektrik alanı, küçük doku penetrasyonuyla kafa derisini uyarmak amacıyla kullanılan düşük frekanslı ve düşük yoğunluklu minik vuruş darbeleriyle oluşturulur. Sonuçta kan akışı hızlanır, oksijen geçişleri artar ve saçlardaki dökülme durdurulur.Saç Dökülmesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder